Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο

Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο

Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να γίνουν ανακοινώσεις για το ωράριο κυκλοφορίας αλλά και το χρονοδιάγραμμα περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών, όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

«Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον όλων να αρθούν οι περιορισμοί. Θα πρέπει, ωστόσο, να μη ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βλέπουμε τους επιδημιολογικούς δείκτες να μειώνονται και να μπαίνουν σε μια φάση ύφεσης, κάτι το οποίο είναι θετικό», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». 

«Εφόσον  όλα πάνε  καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως  -επειδή ο  οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων. Είχαμε πει ότι τα θέματα του ωραρίου και της μουσικής θα επανεξετάζονταν εντός του Ιουνίου», εξήγησε η κ. Πελώνη. 

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις. 

Με αφορμή το διαδραστικό χάρτη που τέθηκε σε λειτουργία από χθες, η κ. Πελώνη σημείωσε «είναι στο χέρι όλων μας να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, που θα χρειαστεί, προφανώς να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα μέτρα, όπως έχει γίνει και μέχρι σήμερα».

«Ασπίδα απέναντι σε αυτό είναι και ο εμβολιασμός. Δεν είχαμε εμβόλια πέρυσι το Καλοκαίρι, φέτος έχουμε αυτό το δώρο του εμβολίου και πρέπει όλοι να αδράξουμε την ευκαιρία να εμβολιαστούμε. Πηγαίνουμε καλά. Σήμερα, κάποια ώρα, θα φτάσουμε στα 6.000.000 εμβολιασμούς», πρόσθεσε τονίζοντας πως είναι θετικό στοιχείο το γεγονός ότι μειώνονται οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις.

«Είναι ένα πολύ σαφές αποτύπωμα του εμβολιασμού που προκύπτει στους 60 και άνω», συμπέρανε.

«Και αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός και για όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε όλες τις ηλικίες των 60 και άνω, το σύνολο αυτών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν σύντομα γιατί έχουν κλείσει το ραντεβού τους, είναι στο ύψος του 75%, το οποίο  είναι ένα πολύ καλό ποσοστό», είπε.

«Όσο θα προχωράμε και όσο θα αυξάνονται και σε άλλες ομάδες τα ποσοστά εμβολιασμού, προφανώς θα είναι και άλλη εικόνα. Παροτρύνουμε τους νεότερους -όπως και όλους- να κλείσουν το ραντεβού τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενη στον τουρισμό, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε πως υπάρχουν πολλοί δείκτες αβεβαιότητας σε όλες τις χώρες.

«Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Αγγλίας δεν άλλαξε κάτι για την Ελλάδα», υποστήριξε. «Αφορά όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Υποβιβάστηκε μάλιστα η Πορτογαλία  που ήταν πριν στο πράσινο. Είναι μια συντηρητική, μια σκληρή απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς», εξήγησε. 

«Είμαστε σε επαφή με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με όλες τις αγορές ενδιαφέροντος. Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Γαλλία. Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο«, συνέχισε ενώ, όπως είπε,  εκτιμάται ότι θα είναι πολύ καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι από το περσινό.