«Οι επιβατικές μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» — Οδηγός για τον επαγγελματία & τον πολίτη

Η έκδοση «Οι επιβατικές μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» του δημοσιογράφου, Βασίλη Σιάσσου, συμπυκνώνει τη βασική νομοθεσία των Ταξί και των Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων με Οδηγό στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο συγγραφέας βασίστηκε κυρίως στη μελέτη της Κομισιόν για τις συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατικών μεταφορών, που ολοκληρώθηκε το 2016. Κάποια από αυτά τα νομοθετήματα ίσως δεν ισχύουν σήμερα, ωστόσο είναι ενδεικτικά της φιλοσοφίας που διέπει τους  νομοθέτες — αλλά και της παντελούς έλλειψης πρόβλεψης για τις διαμεσολαβητικές εταιρίες που είχαν ήδη ξεκινήσει να μπαίνουν στις μεγάλες αγορές του Ταξί.

Κίνητρο του συγγραφέα αποτέλεσαν οι ραγδαίες εξελίξεις της ψηφιακής επανάστασης που επέφεραν τα νέα πολυεθνικά επιχειρηματικά μοντέλα στον τομέα των επιβατικών μεταφορών, όπως η Uber,  τις περισσότερες φορές καταπατώντας τους ισχύοντες κανονισμούς, προκαλώντας μάλιστα δυσμενείς συνέπειες στον κλάδο των Ταξί.

Κάτω από την προστατευτική ομπρέλα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, οι ψηφιακές πλατφόρμες on line παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων εκμεταλλεύτηκαν τα νομοθετικά κενά και την αδράνεια των περισσοτέρων κυβερνήσεων και «εισέβαλαν» στον τομέα των μεταφορών, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά μιας παραδοσιακής αγοράς.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται επιστημονικά άρθρα και μελέτες για την συνύπαρξη των νέων τεχνολογιών και της παραδοσιακής βιομηχανίας Ταξί, που βοηθούν στην κατανόηση της κοινής οικονομίας και του νέου επιχειρηματικού μοντέλου που εισήγαγαν οι ψηφιακές πλατφόρμες, καθιστώντας  ευδιάκριτα τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ρύθμισης που διέπουν τον κλάδο των ταξί και είναι αντιστρόφως ανάλογα με εκείνα για τις  ψηφιακές πλατφόρμες online παροχές υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διερευνητικές επαφές : Έναρξη του 61ου κύκλου συζητήσεων Ελλάδας και Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα όπου ξεκινά ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών...

Tweet του πρωθυπουργού για τον γιο του Αλ. Τσίπρα

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση εύχεται με tweet του ο πρωθυπουργός, στο γιο του αρχηγού της αξιωματικής...

Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 11χρονη αθλήτρια – Τι λέει ο ίδιος (video)

Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος συνελήφθη ο προπονητής που, όπως καταγγέλθηκε, βίασε την 21χρόνη σήμερα αθλήτρια...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ 943

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε ενημέρωση για προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιούνται στο κέντρο μας, όλες τις αποκλειστικές προσφορές, τους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε.