Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Δρομολογεί επένδυση 10 εκατ. η «Καυκάς»

Επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο την κατασκευή κέντρου αποθήκευσης και διανομής, πρόκειται να υλοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρολογικών υλικών – φωτιστικών «Καυκάς». Η εγκατάσταση, που θα βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων εγκρίσεων, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών να αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί το 2021, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τέλη της ίδιας χρονιάς – αρχές 2022. Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν 13.000 τετραγωνικά μέτρα και μεταγενέστερα θα προστεθούν ακόμη 7.000 τ.μ., με τον προϋπολογισμό του έργου να περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την τιμή κτήσης του ακινήτου, το κατασκευαστικό κόστος και την προμήθεια του εξοπλισμού.

Η συγκεκριμένη επένδυση δρομολογείται κόντρα στην πανδημική κρίση, η οποία οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων της «Καυκάς» σε ποσοστό της τάξεως του 3% κατά το οκτάμηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, ενώ το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς η δραστηριότητά της είχε ενισχυθεί σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό. Η «Καυκάς», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει έως ένα βαθμό ευνοηθεί λόγω της στροφής των νοικοκυριών σε εργασίες ανακαίνισης και ιδιοκατασκευής, ιδίως εν μέσω καραντίνας. Αλλά και από το γεγονός ότι η οικοδομική δραστηριότητα, που βρισκόταν σε εξέλιξη, δεν επηρεάστηκε από την πανδημική κρίση, δεδομένου ότι τα εργοτάξια παρέμειναν ανοιχτά.

Η εταιρεία, που διαθέτει συνολικά 68 καταστήματα, δύο υποκαταστήματα κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων και περίπου 970 εργαζομένους, προχώρησε το τελευταίο διάστημα στην έναρξη λειτουργίας νέων καταστημάτων στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, στην Κομοτηνή και στον Βύρωνα, ενώ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος στα νότια προάστια.

Κατά τη χρήση του 2019, έναντι του 2018, ο κύκλος εργασιών της «Καυκάς» κατέγραψε σημαντική αύξηση της τάξεως του 8%, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 23%. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις ύψους 161,4 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 150 εκατ. ευρώ το 2018, λειτουργικά αποτελέσματα 7,1 εκατ. ευρώ (από 8,5 εκατ. ευρώ) και μειωμένα κατά περίπου 28% κέρδη προ φόρων, που ανήλθαν σε 5,4 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά φόρων υποχώρησαν σε 4 εκατ. ευρώ από 5,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν σε 37,2 εκατ. ευρώ έναντι 34,2 εκατ. ευρώ το 2018. Η «Καυκάς» το 2019 παρουσίασε συνολικές υποχρεώσεις ύψους 83,3 εκατ. ευρώ και διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, από 4,6 εκατ. ευρώ κατά την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Η «Καυκάς» ιδρύθηκε το 1975, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο εμπορικό κατάστημά της στο Μαρκόπουλο, ενώ το 2004 αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα. Το 2012 ίδρυσε το Kafkas Institute of Training & Development, που απευθύνεται στους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ το 2015 απέκτησε ηλεκτρονικό κατάστημα. Πριν από τέσσερα χρόνια δημιούργησε εγκαταστάσεις logistics στην Αττική και το πρώτο city store στην Αθήνα, ενώ το 2018 εισήλθε στην αγορά της Κύπρου με την ίδρυση δύο νέων καταστημάτων.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Advertisment

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ντρέγκερ έως το 2024

Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα είναι από σήμερα ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και...

ΥΠΠΟΑ: Η διαφήμιση εταιρείας με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε αδειοδότησης

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών...

Επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Μενίδι – Δύο τραυματίες και 4 συλλήψεις

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από Ρομά, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Μενίδι. Σύμφωνα με την...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ 943

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε ενημέρωση για προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιούνται στο κέντρο μας, όλες τις αποκλειστικές προσφορές, τους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε.